تجاری‌سازی| مشکلات گوارشی دام رفع می‌شود و امنیت غذایی ارتقا می‌یابد

تجاری‌سازی| مشکلات گوارشی دام رفع می‌شود و امنیت غذایی ارتقا می‌یابد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 82293
پژوهشگران برای حذف اسید شکمبه دام، به ترکیبی جایگزین برای جوش شیرین، رسیده‌اند که با عدم‌کاهش خوراک دام، میزان شیر این حیوانات نیز کاهش پیدا نمی‌کند.

در سال‌های اخیر با توجه به افزایش تولید گاوهای شیرده، برای تامین احتیاجات آنها، مقدار زیادی کنسانتره در گله‌ها استفاده می‌شود. همین امر باعث بروز مشکلات گوارشی بسیاری می‌شود.

 

در مسیر سلامت دام

سیده‌فهیمه موسوی مدیرعامل شرکت سپاهان اندیشه‌سازان آرون  که این طرح فناورانه را به مرحله تجاری رساند است گفت:  میزان اسیدی یا قلیایی بودن شکمبه گاوها می‌باید بهینه باشد در غیر این صورت، ، مصرف خوراک افت می‌کند و با بروز اسیدوز، چربی شیر و قوام مدفوع کاهش پیدا کرده و در نتیجه سلامتی گاوها به خطر می‌افتد.

افزودن بافرها به جیره غذایی دام‌ها یکی از بهترین راهکارهای تغذیه‌ای برای بهینه‌سازی شرایط شکمبه است. به ترکیبی هم که توانایی حفظ پی‌اچ را داشته باشد، بافر گفته می‌شود.

 

مقاومت در دما و اسید شکمبه

نوع ماده اولیه مورد استفاده در این ترکیب برای اولین بار در خوراک دام استفاده شده است. این ترکیب توان مقاومت در دما و اسید شکمبه را دارد و از شکمبه عبور کرده و وارد روده شده که باعث افزایش جذب و بهبود قابلیت هضم می‌شود و علاوه بر آن، از اسهال تغذیه‌ای پیشگیری می‌کند.

این ترکیب به شکل پودر، در خوراک انواع دام سبک و سنگین استفاده می‌شود. این خوراک در دام‌هایی چون گاو، گوساله، گوسفند و بز، به عنوان آنتی‌اسید عمل کرده و ضمن حذف اسید شکمبه، باعث می‌شود تا خوراک دام کاهش پیدا نکند. این اتفاق سبب می‌شود تا میزان شیر و چربی موجود در شیر دام با کاهش مواجه نشود.

 

اشتغال مستقیم برای 10 نفر

بسیاری از دامداران، تا پیش از تولید این محصول، از جوش شیرین استفاده می‌کردند که حلالیت بالایی داشت و به محض ورود به شکمبه، حل می‌شد و این نتایجی که امروز از استفاده این محصول به دست آمده را نشان نمی‌داد.

این طرح، برای 10 نفر به شکل مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

طرح مکمل بافری مگاباف، با دریافت تسهیلات مصوب معاونت نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، مورد حمایت قرار گرفته است.

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#17

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
ایجاد زیست‌بوم نوآوری و نسل چهارم صنعت کشاورزی؛ با اجرای برنامه‌های ملی امنیت غذایی واردات محصولات 50درصد کاهش می‌یابد
ایجاد زیست‌بوم نوآوری و نسل چهارم صنعت کشاورزی؛ با اجرای برنامه‌های ملی امنیت غذایی واردات محصولات 50درصد کاهش می‌یابد
00/09/20 - 10:41
محصولات استراتژیک صنعت دام و طیور ایران‌ساخت شد؛ ارتقا امنیت غذایی و کاهش ارزبری
محصولات استراتژیک صنعت دام و طیور ایران‌ساخت شد؛ ارتقا امنیت غذایی و کاهش ارزبری
00/07/27 - 10:53
ستاری: امنیت غذایی با نفوذ فناوری ارتقا می‌یابد/ شرکت‌های دانش‌بنیان محصولات فناورانه را وارد بازار می‌کنند
ستاری: امنیت غذایی با نفوذ فناوری ارتقا می‌یابد/ شرکت‌های دانش‌بنیان محصولات فناورانه را وارد بازار می‌کنند
99/03/17 - 13:05
بیشتر بخوانیم